Tlachárna – fórum MenuNavigace fóraFórumPřihlásit seNavigace fóra - nacházíte se zde:FórumTlachárna: Tlach cukryPozor - omyl!OdpovědětOdpovědět: Pozor - omyl! <blockquote><div class="quotetitle">Citát ze zdroje <a class="profile-link highlight-moderator" href="#">Jarda K.</a> dne 21.8.2017, 15:08</div>Pátral jsem, co je ten sumac za koření, a našel toto: <div class="productTextShort">Sumah je koření nakyslé chuti. Výborně se hodí na rožněná masa, mleté karbanátky či kebaby. Je vhodné jej přidávat do tučných jídel jelikož podporuje trávení a působí proti průjmovým onemocněním. Sumah je originálním kořením zakavkazské kuchyně.</div> Koření Sumah je tmavě červený prášek kyselé chuti z umletých plodových palic škumpy koželužské (Rhus coriaria). Škumpa roste planě ve Středomoří, v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. Též psáno jako sumach, sumak, <strong>sumac</strong>, sumaq.</blockquote><br> Zrušit