Pozor - omyl!
Citát ze zdroje Jarda K. dne 21.8.2017, 14:41Tenhle krásný sáček, který byl vyroben v Íránu a který jsme si přivezli z kurtů, má jednu vadu: Uvnitř není cukr, ale jakési tmavohnědé koření, což vysypávači velmi rychle zjistí.
Tenhle krásný sáček, který byl vyroben v Íránu a který jsme si přivezli z kurtů, má jednu vadu: Uvnitř není cukr, ale jakési tmavohnědé koření, což vysypávači velmi rychle zjistí.
Citát ze zdroje Jarda K. dne 21.8.2017, 15:08Pátral jsem, co je ten sumac za koření, a našel toto:
Sumah je koření nakyslé chuti. Výborně se hodí na rožněná masa, mleté karbanátky či kebaby. Je vhodné jej přidávat do tučných jídel jelikož podporuje trávení a působí proti průjmovým onemocněním. Sumah je originálním kořením zakavkazské kuchyně.Koření Sumah je tmavě červený prášek kyselé chuti z umletých plodových palic škumpy koželužské (Rhus coriaria). Škumpa roste planě ve Středomoří, v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. Též psáno jako sumach, sumak, sumac, sumaq.
Pátral jsem, co je ten sumac za koření, a našel toto:
Koření Sumah je tmavě červený prášek kyselé chuti z umletých plodových palic škumpy koželužské (Rhus coriaria). Škumpa roste planě ve Středomoří, v Turecku, Sicílii, Gruzii, Arménii a jihozápadní Asii. Též psáno jako sumach, sumak, sumac, sumaq.